Hoe krijg ik meer conversie op mijn website?
Hier 5 tips om de verkoop van jouw website te stimuleren

Of je nu net je gloednieuwe website hebt gelanceerd of je bestaande website wel een opfrisbeurt kan gebruiken, wil je ervoor zorgen dat deze niet alleen bezoekers aantrekt, maar ook daadwerkelijke conversies genereert. Of je nu producten verkoopt, leads wilt verzamelen, of gewoon meer interactie wilt met je doelgroep, deze vijf waardevolle tips helpen je om de conversie op je website te verhogen en de verkoop te stimuleren.

Tip 1: Toets je titels en koppen

Bij het bouwen van je website is het van essentieel belang om na te denken over je titels en koppen. Een goede kop moet kort en krachtig zijn, en moet meteen de aandacht van je bezoekers grijpen. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in hoe bezoekers reageren op je website. Hier zijn enkele richtlijnen:

 • Inspirerende titels: Zorg ervoor dat je titels inspirerend zijn en bezoekers aanspreken. Ze moeten de pijnpunten van je doelgroep weerspiegelen en laten zien hoe jouw producten of diensten een oplossing bieden.

 • Gebruik van keywords: Integreer relevante zoekwoorden in je titels en koppen. Dit helpt je website beter gevonden te worden in zoekmachines.

 • A/B testen: Als je niet zeker weet welke titel het beste werkt voor je doelgroep, overweeg dan A/B-testen. Dit houdt in dat je twee verschillende versies van je website aan bezoekers toont en ontdekt welke versie de beste conversieresultaten oplevert.

Meer conversie op je website door duidelijke titels en koppen
Meer conversie op je website door duidelijke titels en koppen

Tip 2: Call to actions (kleur, tekst, juiste fase ADI model)

Elke website heeft een specifiek doel dat je wilt bereiken, of het nu gaat om het genereren van conversies, het verzamelen van leads of het verstrekken van informatie. Het gebruik van Call to Action (CTA) knoppen is een effectieve manier om bezoekers naar de gewenste actie te leiden. Hier zijn enkele belangrijke punten:

 • Prominente plaatsing: Zorg ervoor dat je belangrijkste CTA duidelijk zichtbaar is op je website. Bezoekers moeten niet hoeven zoeken om te weten wat de volgende stap is.

 • Tekst en kleur: De tekst op je CTA-knop moet actiegericht zijn, zoals “Ontvang nu je gratis e-book” “Meld je aan voor de nieuwsbrief,” of “Neem contact op voor een gratis consult” Denk ook na over de kleur van de knop; een opvallende kleur die contrasteert met de rest van de website kan de aandacht trekken.

 • Fasen in het AIDA-model: Begrijp in welke fase van het AIDA-model (Aandacht, Interesse, Verlangen, Actie) je bezoekers zich bevinden. Trek eerst hun aandacht, wek interesse, creëer verlangen en bied vervolgens de actie aan. Als bezoekers bijvoorbeeld nog in de interessefase zitten, vermijd dan te directe CTA’s zoals “Koop nu.” Bied in plaats daarvan informatie aan.

Call to action blog
Meer conversie op je website door duidelijke titels en koppen blog call to action

Tip 3: Recensies, garanties en testimonials

Twijfel is een veelvoorkomende hindernis voor bezoekers die overwegen om tot aankoop over te gaan. Je kunt deze twijfel wegnemen door vertrouwen op te bouwen. Enkele manieren om dit te doen zijn:

 • Recensies van klanten: Laat tevreden klanten vertellen over hun positieve ervaringen met jouw producten of diensten. Dit geeft potentiële klanten vertrouwen in wat je te bieden hebt.

 • Garanties: Garanties, zoals een niet-tevreden-geld-terug-garantie of gratis retourneren, kunnen de angst voor een verkeerde aankoop wegnemen.

 • Testimonials: Verhalen van tevreden klanten over hun ervaring met jouw bedrijf kunnen krachtige overtuigingsmiddelen zijn.

Het opbouwen van vertrouwen is essentieel voor het stimuleren van conversies.

Tip 4: Maak niet alles verplicht

Ik zal je alvast vertellen dat de meeste websitebezoeker ‘lui’ zijn. Om conversies te maximaliseren, maak het je bezoekers dan zo eenvoudig mogelijk. Hoewel je wellicht graag zoveel mogelijk gegevens van je klanten wilt verzamelen, realiseer je dat minder vaak meer is. Hier zijn enkele suggesties:

 • Maak accountregistratie optioneel: Als je klanten nodig hebt om een account aan te maken voordat ze een aankoop kunnen doen, overweeg dan om dit optioneel te maken. Laat ze eerst de aankoop doen en vraag later om extra informatie.

 • Beperk het aantal invoervelden: Hoe meer invoervelden je hebt, hoe lager je conversie zal zijn. Beperk de hoeveelheid informatie die je in eerste instantie vraagt. Richt je in plaats daarvan op het behalen van de primaire conversie.

 • Minimaliseer afleidingen: Te veel afleidingen tijdens het aankoopproces kunnen leiden tot verlies van focus. Zorg ervoor dat de focus van de bezoeker gericht blijft op de aankoop.

Tip 5: Geef je bezoeker niet te veel keuze

Te veel keuzemogelijkheden kunnen leiden tot keuzestress voor je bezoekers en resulteren in het verlaten van je website zonder conversie. Om dit te voorkomen:

 • Beperk de opties: Bied een beperkt aantal keuzes aan, bijvoorbeeld de best verkopende producten, de goedkoopste optie en de optie met de beste recensies. Markeer deze keuzes om de besluitvorming te vergemakkelijken.
 • Categoriseer producten of diensten: Organiseer je aanbod in categorieën, zodat bezoekers gemakkelijker kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Benadruk wat het meest relevant is: Markeer de optie die het meest past bij de behoeften van de bezoeker, bijvoorbeeld door het te markeren als “Bestseller” of “Aanbevolen.”

Het implementeren van deze tips zal je helpen om de conversie op je website te verbeteren en meer succes te behalen met je online onderneming. Blijf experimenteren, meet de resultaten en pas je strategie aan om de beste conversieresultaten te behalen voor jouw doelgroep. Veel succes!

 

Kun je wel wat hulp gebruiken om meer conversie op je website te krijgen, maar weet je zelf niet helemaal hoe je dit het beste kunt doen?

Lees ook onze andere blogs