Branding Contrast

Logo’s / Typografie / Kleuren / Social Media / Patronen

In een wereld van diverse fotografische stijlen worstelde Contrast, een veelbelovend fotografieplatform, met het vinden van een verenigende identiteit. Hun ambitie om toegankelijk te zijn voor alle fotografen met hun unieke visies en om tegelijkertijd een consistente merkuitstraling te behouden, was een uitdaging die om een creatieve oplossing vroeg.

Case project branding voor Contrast

Overzicht

Binnen deze casestudie wordt de strategische benadering van het Contrast-project belicht. Het doel was een huisstijl te ontwikkelen die zowel de originaliteit van elke fotograaf als het vertrouwen van het platform zelf uitstraalt. Door een opvallende kleurkeuze van oranje te omarmen, dat geluk, spontaniteit en creativiteit symboliseert, wordt de vreugdevolle en energieke geest van Contrast benadrukt. De geselecteerde typografie, een samenspel van Chatime en Poppins, belichaamt zowel liefde als professionaliteit, een harmonie die de beoogde veelzijdigheid van het platform weerspiegelt.

Benadering

De benadering van dit project draaide om het vinden van het juiste evenwicht tussen diversiteit en consistentie. Het logo, met een subtiel hart tussen de letters r en a, symboliseert niet alleen liefde, maar ook het verenigen van uiteenlopende stijlen onder één herkenbaar merk. De typografische keuzes, Chatime en Poppins, werken samen om de dualiteit van originaliteit en professionaliteit te communiceren, terwijl de toevoeging van trouwfotografie iconen het platform verder verrijkt met visuele elementen die de verschillende stijlen van fotografie onderstrepen.

Invloed

De gecreëerde huisstijl heeft een krachtige invloed op zowel de doelgroep als de merkidentiteit van Contrast. Door de originele kleurkeuze, speelse logo-elementen en zorgvuldig geselecteerde typografie voelt het merk toegankelijk aan voor zowel aspirant- als gevestigde fotografen. De huisstijl fungeert als een visuele belofte van vertrouwen en professionaliteit, wat essentieel is bij het aantrekken van zowel klanten als fotografen naar het platform. Met consistente toepassing op sociale media, zoals Instagram en LinkedIn, wordt de herkenbaarheid van Contrast versterkt en wordt het platform synoniem met de gevarieerde wereld van fotografie.

Contrast Brand Guidelines Social media Templates and icons Contrast Casestudy
Contrast Logo Design Webdesign Brand Design Casestudy Brand Guideline Logo Social Media Website
Branding Casestudy Contrast Webdesign Social media icons Brand design Brand Guidlines and social media templates

Casestudies

Andere projecten

Webdesign Unfurl

Webdesign / Logo’s / Typografie / Kleuren / Social Media / Patronen /  Proposal 

Logo’s / Typografie / Kleuren / Social Media / Patronen

Webdesign & Grafisch Design Praktijkmeesters

Webdesign / Banner / Certificaat / Visitekaartje

Leer mij kennen

Over mij

Nieuwsgierig naar wie er achter het scherm schuilt? Ik ben Suze Entjes, een enthousiaste web- en grafisch designer met drie jaar ervaring onder mijn riem.

Mijn creatieve reis heeft me langs prachtige mijlpalen geleid, waaronder mijn cum laude afstuderen in Communicatie en Multimedia Design. In mijn huidige reis deel ik mijn expertise om ondernemers te helpen hun bedrijven naar hoger niveau te tillen. 

Als een freelance designer heb ik mezelf de afgelopen jaren ontwikkeld en mijn sporen verdiend bij o.a. Unfurl, Deyval en Reclamebureau JWB Creative Communicatie.

Naast design is er nog een zoete kant aan mij – ik ben dol op bakken! Dus wie weet kun je af en toe een smakelijke verrassing verwachten.

Als de creatieve drijvende kracht achter jullie bedrijf, sta ik klaar om jouw visie tot leven te brengen. Laten we samenwerken en de schoonheid van design verkennen.

Over mij de Brand Designer en Webdesigner en eigenaar/CEO van van Dutch Creative Studio Meer conversie op je website